terug naar Novodome hoofdpagina

 

 

 

   Jablotron Oasis

Jablotron heeft met de introductie van de Jablotron Oasis ('80-serie') een uitermate sterk systeem op de markt gezet. Dit alarmsysteem voldoet aan alle eisen van veiligheid en comfort. Jablotron is in staat om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beveiliging te combineren in dit alarmsysteem. De Jablotron voldoet aan de eisen op verificatie die wettelijk per 1 april 2008 van kracht zijn gegaan en is voorzien van het NCP klasse 2 keurmerk.

Enkele van de belangrijkste -onderscheidende!- kenmerken van de Jablotron Oasis zijn:

 • Draadloze componenten op de speciale 868 MHz bandbreedte. Naast de grote afstand die deze frequentie kan overbruggen, is deze bandbreedte extra beveiligd doordat apparaten niet continu op deze bandbreedte mogen uitzenden; indien het alarmsysteem signaleert dat een ander apparaat dit wel doet, zal een sabotagemelding worden verstuurd.
 • Een combinatie is mogelijk tussen bedrade en draadloze componenten.

 • De Jablotron heeft een los bedienpaneel (van mooi design); hierdoor kunt u de centrale bijvoorbeeld dicht bij de telefoonlijn ophangen (b.v. in de meterkast) en het bedienpaneel op een beter toegankelijke plaats.

 • De Jablotron Oasis is uit te breiden met een unieke foto PIR; zodra deze PIR een beweging signaleert, maakt de ingebouwde camera vier foto's; deze worden opgeslagen in de PIR en kunnen later worden uitgelezen, ofwel direct worden opgevraagd via de Jablotron server (gratis server). De ongenode gast wordt betrapt; zelfs in het donker zal de inbreker op de foto herkenbaar zijn. Zie bij de accessoires op de site voor verdere informatie over de foto PIR.

 • Naast de opbouw magneetcontacten, heeft Jablotron een uniform inbouw magneetcontact ontwikkeld; dit contact past in de standaard EURO profiel kiep/kantelramen; hiermee is het magneetcontact uit zicht en volledig betrouwbaar.

 • De Jablotron Oasis is uitbreidbaar met een spreek-luistercombinatie. Hierdoor kan via een inbeltelefoon op afstand meegeluisterd worden met de geluiden in huis; ook is het mogelijk om via de unit terug te praten.

 • Het systeem beschikt over een 'proximity lezer'. Hierdoor is het mogelijk om het systeem in- en uit te schakelen via een 'proximity kaart' of via 'tags'; u hoeft deze kaart of tag enkel even langs het systeem te bewegen om het systeem te bedienen.

 • Uitbreidbaar met 'domotica' elementen; De Jablotron heeft bijvoorbeeld een design thermostaat ontwikkeld, waardoor u kunt inbellen op uw centrale en zo de verwarming kunt bedienen; u hoeft nooit meer thuis te komen in een koud huis! Een andere uitbreidingsmogelijkheid is de 'wagenmodule'. Deze module bestaat uit een zender en (bedrade) ontvanger; hiermee kunt u de poort van uw garage openen vanuit uw auto. Aan te sluiten op de de lichten van uw auto of uw toeter! U kunt uw auto alarm combineren met de Jablotron, waardoor u een alarmmelding krijgt in geval het autoalarm afgaat.

 • Via de Jablotron Oasis webcommunicator (LAN) kunt u overal via het internet uw alarmmeldingen uitlezen en de instellingen wijzigen. Deze LAN kaart heeft een PSTN mogelijkheid, waardoor u de alarmmeldingen via telefoon kunt krijgen en tevens gebruik kan maken van de communicatie via internet. De LAN kaart is uitermate bruikbaar voor de verbinding met meldkamers (volgens IP protocol). Aangezien de meldkamers op termijn enkel nog dit communicatieprotocol zal kunnen ontvangen, is dit alvast een goede voorbereiding.

 • De Jablotron heeft nog diverse andere uitbreidingsmogelijkheden, zoals miniPIRs, gecombineerde bewegings- en glasbreuksensoren, etc. Kijk op de accessoires pagina voor een volledig overzicht!

 • De Jablotron kan ingesteld worden met deelalarm (partitie A, B, of ABC); hierdoor is het systeem geschikt om bijvoorbeeld een overdag en nachtstand te hebben. Het is ook mogelijk het systeem in te stellen als 'gesplitst systeem'; hierdoor kunt u het het systeem ook gebruiken voor twee woningen (woning A en B en eventueel een gemeenschappelijk deel C).Bovenstaande is slechts een greep uit de vele mogelijkheden van de Jablotron Oasis. Met de keuze voor dit alarmsysteem heeft u een vooruitstrevend en betrouwbaar systeem. Deze is bij uitstek geschikt om uw huis of bedrijf op een professionele manier te bewaken. Het systeem voldoet aan de strenge NCP klasse 2 eisen voor alarmsystemen. Een garantie dat u iets goeds in huis haalt. Door dit NCP keurmerk is de Jablotron Oasis ook geschikt om op een meldkamer aan te sluiten.

Verdere informatie: Brochure Jablotron Oasis (PDF)

JA-80F draadloos keypad                  

Bestellen en installatie

Het door u bestelde systeem wordt volledig geprogrammeerd aangeleverd. Hierdoor kunt u de installatie eenvoudig zelf ter hand nemen. Na uw bestelling met de gewenste sensoren en bedienelementen, nemen wij contact met u op om uw wensen qua programmering door te nemen. Zaken waaraan u kunt denken zijn bijvoorbeeld gewenste vertragingen op specifieke sensoren (in b.v. de hal). U kunt natuurlijk ook vooraf contact met ons opnemen om uw vragen beantwoord te krijgen. Hiervoor kunt u ons bereiken op telefoonnummer 073-612 63 79 of via het contact formulier.

De programmering wordt volledig door ons getest met de voor u bestemde sensoren waarna het systeem aan u wordt verstuurd. De levertijd zal in dit geval ongeveer een week bedragen. Indien u tijdens of na de installatie nog vragen heeft dan staan wij altijd ter beschikking om u te adviseren.

Door deze programmering door Novodome wordt dit systeem ook door meldkamers geaccepteerd. Klik hier voor verder informatie.

Mocht u toch zelf de installatie niet ter hand willen nemen, dan kunt u voor beperkte kosten het systeem bij u thuis laten installeren. Neem hiervoor contact met ons op via telefoonnummer 073-612 63 79 of via het contact formulier.

Novodome levert ook alle andere componenten van de Jablotron Oasis. Indien u via de website niet uw geschikte centrale of component kunt vinden, neem dan gerust contact met ons op!

 

 

 

 


Copyright (c) Novodome