terug naar Novodome hoofdpagina

Jablocom camera EYE-02

Tips bij de installatie

1) Zorg voor een actieve SIM kaart, die GPRS en MMS aan kan; Novodome kan u een Vodafone SIM kaart bijleveren, die u eenvoudig en snel tegen voordelig abonnementstarief kunt activeren; u kunt ook zelf een SIM kaart verzorgen

2) Zorg dat de SIM kaart pincode vrij is. Dit kunt u doen middels het menu van een gewone mobiele telefoon. Als de kaart pincode vrij is , zal een gewone mobiele telefoon niet meer om een pincode vraagt bij het inschakelen (let wel: enkele moderne telefoons vragen wel om een pincode voor het toestel zelf).

3) Stel de Jablocom camera in conform de handleiding. U kunt dit op de camera zelf doen, of - wat eenvoudiger is- via uw PC, waarbij u gebruik maakt van de Jablotool. Deze software is gratis, de benodigde kabels zijn bijgeleverd bij de Jablocom camera. U kunt het Jablotool ook gebruiken via www.jablotool.com

4) Als u de Jablocom camera op afstand via SMS wilt programmeren/bedienen, dient het telefoonnummer dat de SMS-jes zal versturen 'geautoriseerd' te zijn in de Jablocom EYE-02 camera, d.w.z dat het nummer geprogrammeerd dient te zijn.

5) Voor de instellingen kunt u alle reacties afzonderlijk inprogrammeren, maar kunt u ook profielen instellen. Laatste optie is zeker in het begin het gemakkelijkste. Zie deze link voor de beschikbare profielen.

6) Om meldingen via SMS, MMS en/of mail te versturen, dient u de juiste instellingen van de provider van de gebruikte SIM kaart in te zetten. Deze provider moet dan wel een externe mail server ondersteunen (SMTP). U kunt deze mailserver zelf toewijzen, maar het gemakkelijkste is om de door Novodome bijgeleverde Vodafone SIM kaart te gebruiken. Vodafone heeft een zeer betrouwbaar netwerkt, ondersteunt de benodigde dienten en biedt een voordelig abonnement (zie http://www.novodome.nl/sim).

7) De stappen die u moet zetten om de Vodafone SIM kaart operationeel te krijgen zijn:

8) Het is ook mogelijk de meldingen naar een meldkamer te laten gaan. Novodome kan deze aansluiting voor u regelen en u begeleiden met de instellingen in de camera.

Voor vragen voor Jablocom EYE02-sets die zijn aangeschaft bij Novodome, kunt u ons altijd raadplegen voor hulp bij de installatie via het contactformulier of telefoonnummer 073-6126379.
 

Veel plezier met uw GSM camera van Jablocom!