terug naar Novodome hoofdpagina

 

 

 

 

Visonic heeft met de Powermax een uniek draadloos concept binnen de beveiligingsindustrie ontwikkeld, dat is inmiddels wel duidelijk. De Research and Development afdeling van Visonic is continu bezig om het systeem door te ontwikkelen. Na de uiterst succesvolle Powermax+ heeft Visonic de stijlvolle opvolger PowermaxPro ge´ntroduceerd.

Het succesverhaal van de Powermax gaat gewoon door. Het begon ooit met de Powermax op 433Mhz, deze werd al snel vervangen door een 868Mhz uitvoering. Medio 2005 werd de Powermax+ ge´ntroduceerd. Dankzij de vele nieuwe mogelijkheden van de Powermax+ is deze ook vrij snel uitgegroeid tot een doorslaand succes.

PowermaxPro

De jongste telg uit de Powermax familie is de Powermax Pro. Visonic heeft er voor gekozen de Powermax Pro in een geheel nieuwe - zeer stijlvolle - behuizing onder te brengen. De techniek is uiteraard even betrouwbaar gebleven. Bedieningsgemak voor monteur en eindgebruiker zijn volgens het beproefde Visonic concept ook ongewijzigd gebleven.

Nieuwe features

Ook de Powermax Pro heeft weer een aantal extra noviteiten ten opzichte van zijn voorgangers. Zo kunt u de Powermax Pro optioneel uitrusten met een ge´ntegreerde GSM kiezer en een ge´ntegreerde proxlezer. Met deze proxlezer kunt u het systeem aan/uit schakelen met behulp van een sleutelhanger "tag" die u alleen maar langs het systeem hoeft te strijken.

Een kleine afstandsbediening (keyfob) met mini-display kan nu bij het systeem worden geleverd. Hierop kunt u op de afstandsbediening de status van uw systeem zien.

Verder is de PowermaxPro uitgerust met een 230V aansluiting in plaats van een 9 volts adapter en biedt het de mogelijkheid voor een dubbel accupakket, voor langere back-uptijd.

De PowermaxPro kan verder ook nog voorzien worden van een ge´ntegreerde webcommunicator (Powerlink) waardoor u de PowermaxPro via het internet kan benaderen en bedienen.

Eenvoudige montage

De manier van monteren is sterk veranderd. Bij de voorgangers werd eerst alleen een montageplaat  op de muur geschroefd. Bij de PMXPro wordt nu de bodemplaat van het paneel op de muur gemonteerd. In deze bodemplaat zijn standaard de trafo, de (bedrade) zoneaansluitingen en externe sirene/flits aansluitingen ondergebracht. Optioneel kunnen ook losse printmodules worden geplaatst voor PC aansluiting en Powerlink. In het losse frontpaneel zijn de hoofdprint en het  batterijcompartiment ondergebracht. De verbinding tussen deze printmodules en de hoofdprint komt tot stand middels een aantal bijgeleverde bandkabeltjes. Direct op de hoofdprint zijn 2 optionele printmodules te bevestigen. Dit zijn de interne GSM-kiezer en de proximityreader.

Bediening

De werking en het uiterlijk van de (semi) draadloze sirenes en het 2-weg draadloze bedienpaneel zijn volledig identiek gebleven. De werking van de GSM-kiezer is ook identiek, het betreft nu alleen een interne ipv een externe module. Op de interne module is een connector aanwezig waarop eventueel een buitenantenne gemonteerd kan worden. De proximity faciliteit is nieuw, maar spreekt voor zichzelf.

Met de bi-directionele keyfob is het mogelijk om de verzonden commandoĺs te controleren op verwerking door het paneel. Controle is mogelijk door icoontjes op de minidisplay en door buzzersignalen van de keyfob zelf. De Powerlink een Úcht eindgebruikerstool en biedt de mogelijkheid om via het internet het alarmsysteem te bedienen. De Powerlink voor de Powermax pro is dus een interne module. Voor de Powermax+ (vanaf Revisie F) blijft een externe module beschikbaar.

Visonic heeft aan de PowermaxPro dus een flink aantal nieuwe mogelijkheden toegevoegd.

 

 

 

 


Copyright (c) Novodome.