DE FINANCIËLE VOORDELEN VAN ZONNEPANELEN!

Besparen

Er zijn genoeg manieren om energie te besparen in het huishouden. Wij geven dan ook vaak tips om je huis slim te verwarmen en om deze warmte binnen te houden. Rolluiken voor enkel glas kunnen daar bijvoorbeeld al bij helpen. Ook geven we tips over het laaghouden van de jaarrekening van je energiemaatschappij en ook hoe je kunt besparen op water. In dit rijtje hoort natuurlijk ook een heel belangrijk onderwerp thuis: Zonnepanelen! Vandaag gaan we het hebben over de financiële voordelen van deze milieuvriendelijke energie opwekkers.

Zonnepanelen op het dak? Ze lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten. Het is je vast wel opgevallen dat er steeds meer daken in jouw omgeving bekleed worden. Dat is ook niet zonder reden; door het gebruik van zonnepanelen kun je enorm veel geld besparen. Wij praten je bij:

INVESTEREN IN ZONNEPANELEN
We gaan er niet omheen draaien: In deze tijd kosten zonnepanelen nog er veel geld. Als je de mogelijkheid hebt om een slimme investering te maken, dan zou ik het zeker doen! Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee en na 7 jaar kun je al jouw investering er uit halen. Dan heb je nog 18 jaar over om energie op te wekken, zonder dat je je blauw betaald aan een energiemaatschappij. Hier doe je het voor!

STROOMLEVERANCIER WORDEN
Het is ook mogelijk om stroom te verkopen. Dit kun je doen als je meer energie opwekt, dan dat je daadwerkelijk gebruikt. Zo haal je die investering er nog sneller uit.

JE HUIS VERKOPEN
Mocht je jouw huis willen verkopen, dan is het voor de koper natuurlijk veel aantrekkelijker als er zonnepanelen op het dak liggen. Zo kun je de prijs een beetje opschroeven en wie weet, nog met winst verkopen. Je kunt er ook voor kiezen om de zonnepanelen mee te verhuizen.

SUBSIDIES
Voor de aanschaf van zonnepanelen is het mogelijk om een subsidie of belastingvoordeel te ontvangen. Zo kun je mogelijk de volledige btw van deze slimme aankoop terug ontvangen en ook lokaal kun je soms aanspraak maken op een subsidie. Dit hangt af van de gemeente waar je woont. Het kan dus nooit kwaad om de mogelijkheden te raadplegen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *