KLEINE DINGEN DIE VEEL GELD KUNNEN BESPAREN!

Besparen

We zijn altijd op zoek naar de goedkoopste manier van leven, terwijl we zo min mogelijk willen inleveren van de dingen die we leuk vinden. Vaak kijken we alleen maar naar de grotere dingen waar we op kunnen besparen zoals huur en energiekosten, maar er zijn ook heel veel kleine aanpassingen die je kunt doen die veel geld besparen!

Je herkent je vast in deze situaties waarbij je zonder dat je het door hebt veel geld uitgeeft aan kleine onnodige dingen. Pas deze tips toe in je dagelijkse leven en je zult veel geld besparen op de lange termijn!

Koop een dopper

Een dopper (of elk andere hervulbare fles) is een kleine investering, maar kan op lange termijn veel geld besparen! Je zorgt er namelijk voor dat je nooit meer een plastic flesje water hoeft te kopen. (Bijna) overal is er wel gratis kraanwater beschikbaar, bijvoorbeeld in de wc. Elke dag een flesje water van €0,50 kan op lange termijn toch oplopen!

Maak prepmeals

Maak op zondag een (lekkere) maaltijd klaar die je kan verdelen over porties voor de hele week. Zo hoef je geen voedsel in de kantine meer te kopen, maar heb je gewoon je eigen maaltijd. Tip: wanneer je er voor zorgt dat het een lekker maaltijd is (ipv de standaard boterhammen), zul je veel minder snel in de verleiding komen om iets lekker te gaan halen in de kantine of op station.

Sportschool met rittenkaart

Kijk eerlijk naar jezelf. Haal je je sportabonnement er echt uit? Als het antwoord nee is, kun je beter opzoek naar een sport- of dansschool in de buurt met een rittenkaart. Dit is een systeem waarbij je een kaart koopt voor een aantal keer toegang tot de sport- dansschool. Dit betekent dat je alleen betaald als je ook echt gaat, handig!

Nooit boodschappen doen met honger

Eten en drinken is waarschijnlijk een van onze grootste uitgaves. Helaas ook één waar er veel verleidingen op de weg liggen. Ga dus nooit met honger naar de supermarkt! Dit zorgt ervoor dar je eerder in de verleiding komt iets te kopen wat je niet nodig hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *